Itsenäiset agilitytreenit hallilla vol. 1

Viime viikon perjantai-illaksi olimme vuokranneet vaimoni kanssa ensimmäistä kertaa agilityhallin itsenäistä treenaamista varten. Usko oli malttamaton, kun tiesi tutusta reitistä minne ollaankaan menossa. Treenit menivät hyvin, ensimmäisen viitisen minuuttia Usko ei oikein malttanut keskittyä, vaan olisi ennemmin tutkinut rataa, minkä ymmärrän, koska olimme aikaisemmin olleet niin nose workin kuin agilitynkin alkeiskurssin takakentällä. Uudet hajut, uudet esteet, joten ymmärrettäväähän keskittymiskyvyttömyys oli.

Lisäksi kellonaika oli Uskolle ihan uppo-outo aika treenata, 21:30 eteenpäin oli halli vuokrattuna. Mutta mennään kyllä ehdottomasti uudelleenkin, iltamyöhällä on hauska treenata, kun paikalla ei ole ketään muuta ja saa täyden rauhan.

Treenattiin putkea, vaikkei sen suhteen olekaan treenaamista, käytän sitä nykyään palkkana Uskolla, koska sen mielestä mikään este ei ole niin hauska kuin putki. Oli se sitten suora, tai mutkalla tai millainen hyvänsä. Hyppyesteitä treenattiin myös, ja korkein minkä Usko hyppäsi oli 35 senttiä. Kuitenkin laskettiin esteiden korkeus 15 senttiin, ihan vain koska Usko vähän epäröi korkeampia hyppyjä.

Pituutta harjoiteltiin myöskin, ja sekin alkaa sujumaan kuin rasvattu. En hoksannut tsekata, että kuinka pitkällä harjoiteltiin, mutta kyllä varmaan maksiluokan 150 senttiä tuli pituudessa täyteen, koska kaikki viisi palkkia olivat paikoillaan ihan reiluin välimitoin.

Uskolle vaikeinta on ollut ymmärtää siivekkeen kierto, mutta nyt Usko osaa sen! Ihan mahtava fiilis, kun ei tarvitse enää ohjata kädellä, vaan Usko kiertää pelkällä käskysanalla. Ei me sitä kauaa treenattu, ehei. Mutta tärkeintä on, että Usko nyt ymmärtää mitä kierrä tarkoittaa, eikä vain tuijota minua pää kallellaan…

Kuvista kiitos vaimolleni, meistä kumpikaan ei ole lähelläkään ammattilaista, joten älkää turhaan irvistelkö kuville. Niin ja uusi objektiivi on ostoslistalla, nykyisessä ei saa aukkoa tarpeeksi suureksi.

Kirjoittaja:

Koiraharrastaja ja koirabloggaaja, joka harrastaa koirien kanssa canicrossia, bikejoringia, sekä satunnaisesti agilitya, tokoa että nose workia. Koiramaisten harrastusten lisäksi harrastan lukemista, luovaa kirjoittamista sekä valokuvaamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s