Itsenäistä nose work -treeniä vol. 1

Ulkona sataa jatkuvasti, joten sisällä piti kehitellä taas tekemistä. Joten, päätin vähän treenailla nose workkia pitkästä aikaa Uskon ja Hertan kanssa. Kaikki meni paremmin kuin odotin! Usko alkoi ensimmäistä kertaa ikinä itse tarjoamaan maahanmenoa ilmaisuna hajun löytymisestä. Haju löytyi joka kerta, vaikka olikin vajaan tunnin vanha haju. Eli meillä siis käytössä eukalyptys-hydrolaatti. Voimakas haju, mutta ei niin voimakas kuin esimerkiksi eteerisissä öljyissä. Hydrolaatti on vesipohjainen, eli täysin vaaraton koiralle. Hyvä sinänsä, koska molemmat nartuista ovat kovia nuolemaan noita hajuja…

Lämmittelin ensin Uskon kanssa niin, että neljä lasipurkkia näkyvillä, joista yhdessä haju. Parin kerran jälkeen siirryttiin siihen, että piilotan lasipurkin hajuineen erilaisiin paikkoihin. Parvekkeelle muutamaan eri paikkaan, ja sitten olohuoneeseen pienen lipaston taakse.

Usko ilmaisee siis nykyisin hajun maahanmenolla ja kontaktilla. Ennen heilutti häntäänsä ja vilkuili minua, mikä oli välillä tosi epäselvää. Maahanmenon olen ihan itse opettanut, mutta nyt Usko on alkanut tarjoamaan sitä itse, eli iso harppaus on tehty!

Itse ajattelen tämän itsevarmuuden ja uskaltamisen johtuvan osaksi agilitystä, sillä siinä ollaan jouduttu tekemään vaikeita asioita, ja Usko on joutunut voittamaan pelkojaan (umpipussi sekä putki). Ja se näkyy kaikessa mitä tehdään. Kyllä on tytöllä itsevarmuus ja työskentelyhalu kohdillaan.

 

 

Hertta on vielä ihan täysin noviisi nose workissa, mutta ollaan harjoiteltukin todella vähän. Mutta yhä muistaa mitä lasipurkit tarkoittavat ja hyppii ympyrää innoissaan nähdessään että nyt treenataan. Käytin vain kahta lasipurkkia, joista toisessa haju, eli treenattiin tosi kevyesti. Huone-etsintää en todellakaan Hertan kanssa vielä uskalla tehdä, en halua asettaa rimaa liian korkealle.

Kyllähän Hertta erotti kummassa purkissa on haju, ja yrittipä vähäsen maahanmenoakin hajun löydyttyä. Samoin kuin Uskolla, Hertalla on tapana nuoleskella oikeaa purkkia, mikä ei tietenkään tavallaan ole sallittua, mutta en jaksa nipottaa. Onhan sekin toki tapa merkata haju löytyneeksi.

Molemmilla meni hyvin ja pidin treenit lyhyinä, että olisi yhä hauskaa ja mukavaa. On ne vaan niin fiksuja tyttöjä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s