Hurjan jännittäviä uutisia!!

Ensimmäisen pentueen odotetaan syntyvän viikolla 39!

 

Hertta astutettiin 28. heinäkuuta. Astutus sujui hyvin, eikä mitään ongelmia ilmennyt. Tiineys on sujunut tähän asti kuten pitääkin.

Tämä kuva on jo aikaisemmin ollut tässä blogissa, mutta siitä näkee hyvin miltä Hertta, ja varsinkin vatsalinja, näytti ennen astutusta. En hokannut ottaa toisia kuvia ennen neljättä viikkoa.

Mutta nyt on tarkoitus napata kuva kerran viikossa, aina synnytykseen saakka. Tiineyden etenemisestä voit lukea alta.

 
1. viikko
Mitään muutoksia ei havaittu. Ainoastaan vatsaan ilmestyi ruskeita, irtirapsutettavia laikkuja, jotka johtuivat hormonaalisista muutoksista. Kyseisiä laikkuja ei koskaan aikaisemmin ole ollut.

2. viikko
Hertta kaipasi selvästi enemmän läheisyyttä ja hellyyttä. Ei sietänyt tuntemattomia koiria lähelleen. Hermostui jopa isäni koiralle Ekulle kun kävimme isäni kanssa rokottamassa molemmat koirat kennelyskää vastaan, ja Ekku oli liian tuttavallinen. Paino oli noussut miltei kilon. Turkki muuttui villamaiseksi ja karheammaksi.

3. viikko
Luonne muuttui rauhallisemmaksi, unentarve lisääntyi. Hertta halusi jatkuvasti olla lähellä. Nisät muuttuivat vaaleanpunaisista helakanpunaisiksi, ja nisälinjat olivat selkeästi näkyvissä. Jatkuva närästys piinasi Herttaa koko kolmannen viikon. Ruohoa ahmittiin hullun lailla ulkona ja Antepsinia popsittiin.
4. viikko
Nisät selvästi suuremmat, nisien ympärillä kaljut renkaat. Kuva nisistä otettu tänään, eli tiineyttä takana astutuksesta laskettuna neljä viikkoa ja kuusi päivää.

Suurimman osan ajasta Hertta nukkuu tai lepää, on selvästi rauhallisempi kuin normaalin valeraskauden aikana. Kirkasta vuotoa emättimestä myös havaittavissa. Ruokamäärää nostettiin 1,5-kertaiseksi, nyt nappulaa menee 7,5 desilitraa päivässä.

 

Suunnitelmat & pitkä odotus

Ylemmässä kuvassa tiineyttä oli kulunut neljä viikkoa ja kaksi päivää, alempi kuva otettu tänään, eli neljä viikkoa ja kuusi päivää. Turkki näyttää kuvassa höttöiseltä, mitä se vähän onkin.

Kuten kuvista näkyy, selvä muutos on havaittavissa. Vatsalinja on pudonnut ja vatsa on selvästi suurempi kuin ennen.

Huomenna tulee täyteen viisi viikkoa tiineyttä ja pentueen tuloon valmistaudutaan kovaa vauhtia. Pentujen ruokinnasta päätin jo ennen astutusta ja pentupaketinkin suunnittelin jo hyvissä ajoin. Madotus on edessä koko laumalle tiineyspäivänä 42.

Pidetään peukut pystyssä, että kaikki sujuu hyvin ja syyskuun lopulla maailmaan putkahtaa pikku-Herttoja, joilla on valloittava luonne ja halu valloittaa koko maailma.

Written by Toivo-Anselmi

Koiraharrastaja ja koirabloggaaja, joka harrastaa koirien kanssa canicrossia, bikejoringia, sekä satunnaisesti agilitya, tokoa että nose workia. Koiramaisten harrastusten lisäksi harrastan lukemista, luovaa kirjoittamista sekä valokuvaamista.

2 kommenttia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: