Tiineyden edistyminen & A-pentueen odotusta

Laskettuun aikaan on hieman vajaa kolme viikkoa, eli tiineys kääntyy tänään viimeiselle kolmannekselle. Pennut kasvavat ja kehittyvät nyt hurjaa vauhtia, niiden luusto alkaa luutumaan näillä näppäimillä. Tänään oli myös koko lauman madotuspäivä.

Eli jos niin haluaisimme, varaisimme nyt ajan tiineysröntgeniin. Mutta olemme päättäneet, ettemme sitä tee sillä se ei tässä vaiheessa meitä ihmeemmin enää hyödyttäisi. Toki pentujen lukumäärän saisi selville suhteellisen tarkasti, mutta emme koe sitä tarpeelliseksi.

Banditt on tosiaan pentujen isä. Tiedän, että osa ihmisistä vastustaa vanhempien uroksien käyttöä jalostuksessa, mutta mielestäni pentujen vanhemmat eivät aina voi olla niitä alle kolmevuotiaita nuorikkoja. Itse haluan molempien vanhempien olevan vähintään kaksivuotiaita, uroksen kohdalla yläikärajaa ei oikeastaan ole, vaan uroksen terveys ja hyvinvointi ratkaisevat. Nartunkin yläikäraja riippuu koiran kunnosta, mutta selvästi jo vanhuuteen siirtynyt narttu ei ole sopiva yksilö jalostukseen. Uroksella kun ei pentujen kanssa ole astutuksen jälkeen mitään tekemistä, narttu taas joutuu kantamaan pennut, imettämään ja ruokkimaan ne.

Tiineys on tähän asti sujunut moitteetta, pahoinvointia on ilmennyt vain yhtenä päivänä, eilen, ja ruokakin on maittanut koko tiineyden ajan.

Ylin kuva on ollut aikaisemmin tässä blogissa, mutta kyseessä siis kuva joka on otettu neljä viikkoa ja kaksi päivää astutuksen jälkeen.

Toinen kuva viisi viikkoa astutuksen jälkeen.

Ja kolmas kuva tänään, eli kuusi viikkoa astutuksen jälkeen. Kuvista näkee selvästi, että vatsa on kasvanut tasaiseen tahtiin koko ajan. Hertta ei edelleenkään halua tuntemattomia koiria lähelleen, eikä sen puoleen Uskokaan enää laske ketään lähelle.

Tänään noudettiin myös pentulaatikko Hertalle ja pennuille, jonka kennel Arzillo meille ystävällisesti lainasi! Desinfioitiin pentulaatikko, sekä pentupannat varmuuden vuoksi.

Eli nyt kaikki alkaa olla valmista, ja maaliviiva jo häämöttääkin. Vielä on tiineyttä jäljellä, mutta uskoisin että loppuaika menee sutjakasti ohitse. Tuntuu, että vasta eilen Hertta astutettiin, ja kohtahan pennut ovat jo täällä.

Written by Toivo-Anselmi

Koiraharrastaja ja koirabloggaaja, joka harrastaa koirien kanssa canicrossia, bikejoringia, sekä satunnaisesti agilitya, tokoa että nose workia. Koiramaisten harrastusten lisäksi harrastan lukemista, luovaa kirjoittamista sekä valokuvaamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: