Tiineyden edistyminen

Tänään astutuksesta on kulunut seitsemän viikkoa ja tiineys on sujunut yhäkin ongelmitta. Varsinkin nyt viimeisen viikon aikana olen huomannut, että Hertan jaksaminen ei ole samanlaista kuin ennen. Jo puolen tunnin ripeä lenkki saa Hertan väsyksiin, joten lenkit jäävät Hertan osalta nyt melkolailla sikseen. Hertan olo vaikuttaa muutenkin olevan melko tukala, mikä ei ole ihme. Läheisyyden kaipuu on valtavaa ja Hertta onkin saanut runsaasti paijauksia ja hellyyttä osakseen.

Kuten kuvasta huomaa, nisät ovat kasvaneet valtaviksi ja maitoa on tullut koko viikon. Muuten Hertta on ollut oma, pirteä itsensä kunhan saa löhötä sohvalla rauhassa ja olla sylissä.

Tällä viikolla myöskin pystyimme havaitsemaan pentujen liikkeet ensimmäistä kertaa. Tuntui uskomattomalta ajatella, että pentujen kehitys on huimaa ja että kohta tämä kaikki pentuonni on jo takana päin. Alan mittaamaan Hertan lämpöä aamuin illoin ensi viikolla, ja tiineys onkin täysiaikainen astutuksesta laskettuna ensi viikon lauantaina, 23. syyskuuta. Pian pennut ovat täällä ja siitä alkaakin yhdeksän viikon rupeama. Toivon, että kaikki menee hyvin, synnytys sujuu mainiosti ja pennut ovat kunnossa. Mitä tahansa voi kuitenkin tapahtua, ja kaikkeen olen varautunut, myös henkisesti.

Facebook heitti kuvan minulle ihasteltavaksi vuoden takaa, ajalta jolloin en olisi voinut kuvitellakaan, että nyt vuotta myöhemmin Hertta olisi tiineenä ja pentuja odotettaisiin kärsimättömällä innostuksella. Pentuesuunnitelmia oli jo tuolloin, mutta ajattelin että pentuja odotetaan vasta joskus myöhemmin.

Written by Toivo-Anselmi

Koiraharrastaja ja koirabloggaaja, joka harrastaa koirien kanssa canicrossia, bikejoringia, sekä satunnaisesti agilitya, tokoa että nose workia. Koiramaisten harrastusten lisäksi harrastan lukemista, luovaa kirjoittamista sekä valokuvaamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: