A-PENTUE ON SYNTYNYT!!

Huh! Tuntuu että vasta äskenhän Hertta astutettiin ja nyt synnytys on jo ohitse! Palataanpa sunnuntai-iltaan.

Käytin koirat sunnuntai-iltana ulkona ja huomasin Hertan peräpäästä roikkuvan paksua, kananmunan valkuaisen tapaista limaa. Limatulppa oli irronnut. Tässä vaiheessa ajattelin, että no big deal, synnytys tuskin käynnistyy lähipäivinä.

25.9. klo 8
Maanantaiaamu valkeni levottomana ja väsyneenä. Hertta oli hyvin levoton ja tärisi holtittomasti. Kahdeksan maissa olin varma – avautumisvaihe on alkanut. Hertta petasi petaamistaan, läähätti, tärisi ja oli kovin levoton. Viltit ja pyyhkeet saivat kyytiä kun Hertta retuutti niitä mennen tullen ja siirteli paikasta toiseen. Mikään asento ei ollut hyvä ja olo oli selvästi tukala.


25.9. klo 23.40 – 26.9. klo 00:14
Avautumisvaihe päättyi juuri ennen puoltayötä. Tuolloin näkyvät supistukset alkoivat. Ensin supisteli muutaman minuutin välein, mutta supistusten väli tiheni nopeasti. Vuorokauden vaihtuessa supistusten väli oli 30 – 40 sekuntia. Tiesin, että ensimmäinen pentu syntyy pian.

klo 00.23
Sikiövedet holahtivat ulos yhtäkkiä. Hertta oli tuskissaan, eikä tiennyt miten päin olisi. Vaihtoi asentoa jatkuvasti. Levottomuus yltyi yltymistään ja supistukset olivat nyt voimakkaita.

klo 00:38
Ensimmäinen pentu putkahti maailmaan, pää edellä ja rimpuillen. Urospentu painoi syntyessään 450 grammaa. Hertta hotkaisi istukan saman tien.

klo 01.45
Toinen pentu syntyi, jälleen pää edellä, päälaellaan sydämenmuotoinen musta laikku. Pentu sahasi synnytyskanavassa edes takaisin, mutta lopulta Hertta sai ponnistettua pennun ulos. Urospentu painoi 414 grammaa. Istukka jälleen katosi parempiin suihin.

klo 02.20
Kolmas pentu syntyi, pää edellä tämäkin. Suurimmaksi osaksi valkoinen pentu ilmestyi maailmaan potkien ja huitoen. Urospentu painoi 430 grammaa. Huomasin myöhemmin hännän olevan pienellä mutkalla. Kippurahäntäinen pentu!

klo 03.21
Neljäs pentu syntyi pylly edellä. Toinen suurimmaksi osaksi valkoinen pentu syntyi helposti maailmaan, kasvoillaan ruskea maski. Narttupentu painoi hurjat 480 grammaa. Hertta söi jälleen istukan.

Tässä välissä Hertta näki asiakseen syödä sisällensä jääneet kolme istukkaa vetämällä ne ulos. Hetkinen. Kolme? Pentuja oli neljä, ja istukoita syöty viisi. Missä kuppasi viides pentu? Istukoiden uteroverdiini sotki Hertan turkin, pennut sekä juuri vaihdetut alustat vihreiksi.

klo 04.35
Viides ja viimeinen pentu syntyi pää edellä. Pentu syntyi sikiökalvot jo valmiiksi rikkinäisinä, hitaana ja aluksi reagoimattomana mihinkään. Lopulta Hertan tarmokas nuoleminen tuotti tulosta, pentu liikahti, heikosti tosin. Hieroin pentua puhtaalla pyyhkeellä ja asetin suoraan sisarustensa keskelle lämpimään. Urospentu painoi 430 grammaa.

Jokainen pennuista kapusi nisälle ja Hertta söi kaikki istukat. Maitoa tulee runsaasti ja pennut ovatkin nyt tyytyväisinä nisällä. Hertta nukkuu raskasta unta.

Kuvassa pennut vasemmalta oikealle; 4. pentu, 1. pentu, 5. pentu, 3. pentu sekä 2. pentu. Keltaisen tunnistepannan omaava pentu on pentueen ainoa narttu, ja uskomattoman kaunis sellainen.

Kirjoittaja:

Koiraharrastaja ja koirabloggaaja, joka harrastaa koirien kanssa canicrossia, bikejoringia, sekä satunnaisesti agilitya, tokoa että nose workia. Koiramaisten harrastusten lisäksi harrastan lukemista, luovaa kirjoittamista sekä valokuvaamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s