Pienten tassujen epävarmaa tutinaa

Pennut ovat saaneet jo nimetkin, ja kuvassa vasemmalta oikealle ovat Pohjolan Amdir, Anarya, Ainur, Arwen sekä Anduin.
Pennut ovat kasvaneet tasaisesti ja olivat vielä muutama päivä sitten pentulaatikossa viihtyviä möyrijöitä, joiden silmät olivat miltei avautuneet. Alle viikossa tapahtunut muutos on dramaattinen. Nyt silmät ovat kaikilla auki ja vauhti on kova, kunnes nukahdetaan milloin minnekin. Kiinteää ruokaa ovat maistelleet ja syöneetkin keskiviikosta lähtien. Kuulo pelaa, ainakin siitä päätellen että ihmisen äänen kuullessaan ryntäävät pentuaitauksen reunalle killittämään, että kuka tulee ja mitä tapahtuu. Keskiviikkona pennut alkoivat kiivetä pois pentulaatikosta, joten otin suosiolla yhden reunan pois.

Pennut myös muuttivat nyt olohuoneeseen. Ensimmäiset kaksi viikkoa oli rauhoitettu, mutta koska pennuilla on silmät auki ja tutustuvat maailmaan, niin on järkevämpää tässä vaiheessa antaa pentujen alkaa elämään arjen äänien keskellä.

Pennut ovat päässeet jo kunnolla tutustumaan Uskoon ja Bandittiin, ja ovat rohkeita ja uteliaita tapauksia. Tarpeet tehdään itse, vaikkakin Hertta on sitä mieltä, että tämä ei käy päinsä ja pyrkii siivoamaan pentujen jäljet.

Käveleminen on – noh, epävarmaa ja jalat tutisten pennut tutustuvat ympäristöönsä. Ihmisiä tervehtivät iloisesti ja pienet hännät heiluvat innostuksesta. Sormet ja varpaat ovat milloin kenenkin suussa, kun maailmaan tutustutaan maistelemalla. Virtaa riittää aina hetkeksi, kunnes pennut simahtavat ja nukkuvat syvää unta, Hertan pitäessä hengähdystaukoa.

Hertta on voinut koko imetyksen ajan loistavasti, paino ei ole pudonnut ja muutenkin Hertta on energinen ja toimelias oma itsensä.

Written by Toivo-Anselmi

Koiraharrastaja ja koirabloggaaja, joka harrastaa koirien kanssa canicrossia, bikejoringia, sekä satunnaisesti agilitya, tokoa että nose workia. Koiramaisten harrastusten lisäksi harrastan lukemista, luovaa kirjoittamista sekä valokuvaamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: