Pentutestaus- & pentutarkastus


Viime viikolla pennut kävivät pentutestauksessa, sekä pentutarkastuksessa. Pentutestaus tehtiin jokaiselle pennulle Korkeavireellä, Lahdessa. Olen kaikin puolin tyytyväinen pentutestaukseen sekä testaajaan. Joten suuret kiitokset testaajalle! Pentutestauksessa ei tullut yllätyksiä, vaan pennut olivat juuri sellaisia kuin olin ajatellutkin. Mutta pidän silti hyvänä sitä, että saimme myös objektiivisen näkemyksen pentujen tämänhetkisestä luonteesta. Mitään huolestuttavaa pentutestauksessa ei ilmennyt, pennut olivat kaikki avoimia ja rohkeita, eikä arkuutta ilmennyt kenelläkään. Tasapainoinen pentue! Oli mukavaa kuulla, että pentujen sosiaalistamiseen käytetty aika on tuottanut tulosta. Pentueen ainoa kova piippaaja on Anarya. Minkä tiesinkin jo etukäteen. Tylsyys tai jonkin asian haluaminen, mitä Anarya ei sillä hetkellä voi saada, aiheuttaa melkoista piippaamista.

Testaaja myös kertoi, että pentueessa on yksi the harrastuskoira, jossa on potentiaalia ja ne ominaisuudet mitä harrastuskoiralta haetaan. Ja se pentu on Haldir (Pohjolan Ainur)! Eli tein hyvän valinnan. Haldir on osoittautunut juuri sellaiseksi koiraksi, joka sopii laumaamme. Rohkea, reipas, ohjaajakeskeinen ja palautuu nopeasti. Haldir oli testissä jatkuvasti häntä pystyssä, eikä osoittanut epävarmuuden merkkejä.

Arwen on pentueen alistuvin yksilö, joka tulee aina vastaan häntä alhaalla ja ilmaa nuoleskellen. Mielistelee myös Bandittia, aina jos Banditt meinaa hermostua pentujen riekkumiseen. Samanlaiset tulokset saimme pentutestauksestakin. Arwen on siis luonteeltaan lähimpänä Herttaa. Molemmat samanlaisia syliinkiipeäviä pusukoneita, jotka touhuavat mielellään ihmisten kanssa.

Pennut tarkastettiin Viiksistä hännänpäähän -eläinlääkäriasemalla. Kaikki kunnossa, kivekset uroksilla laskeutuneet, eikä napatyrää ollut kenelläkään. Sirutuksetkin sujuivat hyvin, Anduin istui tylsistyneen näköisenä ja ainoastaan Anarya piippasi sirutuksessa. Kaikki muut olivat rauhallisia ja rentoja.

Automatkat sujuivat hyvin, kukaan ei oksentanut kertaakaan ja alun jännityksen jälkeen suurin osa pennuista nukkui sikeästi kevythäkin pohjalla, muiden lytätessä kuonoaan verkkoa vasten.

Nyt pennut ovatkin valmiita paketteja uusiin koteihin. Vielä odotellaan vähän päälle viikko, ennen kuin pentuja aletaan luovuttamaan uusiin koteihin. Aika on mennyt todella nopeasti. Ja meilläkin pentuarki jatkuu Haldirin jäädessä kotiin kasvamaan,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: