Tilannekatsaus & milloin saa levätä!?

Tiedän! Blogin kirjoittelu on jäänyt vähemmälle. Käteni ovat täynnä pentuja. Kyllä, luit oikein. Haldirin kaverina kotona jaloissa pyörii vielä kotia vailla Amdir. Syitä, miksi tilanne on tämä, en avaa sen tarkemmin. Tämä tilanne on suora seuraus meidän päätöksestämme. Joulun valmistelu vie myös oman aikansa ja voimavaransa.

Vaikka Amdirin oli tarkoitus muuttaa itsenäisyyspäivänä uuteen kotiinsa, peliin tuli muuttujia. Amdirin reisilihas revähti samaisena aamuna ja vasta nyt viime päivinä poju on alkanut käyttämään jalkaansa. Varaa sille painoa vähän enemmän joka päivä. Onneksi osaa itsekin ottaa rennosti, niin ei tarvitse pelätä että menee telomaan itseään pahemmin. Lihaksessa ollut voimakas turvotus on myös laskenut reippaasti.

Arjen pyörittäminen kolmen aikuisen koiran ja kahden pennun kanssa on välillä raskasta, siitä huolimatta että meitä aikuisia on kaksi. Normaalien ulkoilutusten sekä lenkitysten lisäksi koulutan Haldiria, Amdiria sekä huolehdin siitä, ettei Amdir pääse rasittamaan jalkaansa liikaa.

Viikonloppuna huomasin Hertan silmän rähmivän ja punoittavan – silmätulehdus! Tai no, silmän sidekalvon tulehdus. No, onneksi silmä on nyt kunnossa. Eli nopeasti parani ilman sen kummempia kommervenkkejä.

Ja tämän lisäksi Usko onnistui telomaan häntänsä ulkona ja nyt hännässä on laastari. Ihan vain koska mikään muu viritelmä ei tulisi pysymään. Hännässä, lähellä kärkeä on pieni reikä, josta tuli yllättävän paljon verta Uskon heiluttaessa häntäänsä eteisessä. Verta oli lattialla ja seinillä ihan kiitettävä määrä. Ensin en edes hoksannut mikä vuotaa, vaan kävimme molemmat nartut läpi ennen kuin huomasin pienen reiän hännässä.

Ensi viikolla olisivat ensimmäiset rokotukset edessä niin Haldirille kuin Amdirillekin. Onneksi sain ajan eläinlääkärille, jonka tiedän olevan kaikinpuolin mahtava tyyppi ja osaa käsitellä koiria.

Written by Toivo-Anselmi

Koiraharrastaja ja koirabloggaaja, joka harrastaa koirien kanssa canicrossia, bikejoringia, sekä satunnaisesti agilitya, tokoa että nose workia. Koiramaisten harrastusten lisäksi harrastan lukemista, luovaa kirjoittamista sekä valokuvaamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: