Tavoitteet vuodelle 2018

Vuoden lähentyessä loppuaan, on aika asettaa tavoitteet vuodelle 2018. Vaikka itselläni arki muuttuu radikaalisti tammikuusta lähtien opiskelun alkamisen johdosta, niin koiraharrastukset säilyvät ennallaan.

Vuosi 2017 on ollut isojen muutoksien aikaa ja varsinkin Hertan astutus sekä A-pentueen syntyminen ovat olleet isoja tapahtumia, jotka ovat muuttaneet niin arkeamme kuin tulevaisuuttammekin. Rauhallisen joulunvieton jälkeen on hyvä palata taas bloggaamisen pariin. Pian on aika kiittää, kumartaa ja aloittaa uusi vuosi (ja uudet kujeet).

Vuoden 2018 aikana on tarkoitus harrastaa enemmän, valokuvata enemmän ja osan A-pentueesta on tarkoitus saada valjaat päälleen ensi vuonna. Haldir, Boromir (Pohjolan Amdir) sekä Arwen saavat ainakin taatusti ensikosketuksensa valjakkourheiluun. Aluksi canicrossin muodossa ja myöhemmin kenties edistyksestä riippuen Kickbike tai Kickspark löytää tiensä kotiimme. Ensi vuosi on myös pentuvapaa vuosi, pentuetta ei ole suunnitteilla joten saamme ottaa rennommin. Kuitenkin tiineyksineen kaikkieen pentuihin kului yhteensä kokonaista neljä kuukautta. Se kuulostaa pitkältä ajalta, mutta aika meni kuin siivillä. On myös aikaa valmistautua mahdollista vuoden 2019 pentuetta varten.

TAVOITTEET

Ensi vuonna on todellakin tarkoitus valokuvata enemmän! Pentuhössötyksen (sekä yleisen hössötyksen) tiimellyksessä olen valokuvannut hyvin vähän. Ensi vuodelle onkin suunnitteilla jo muutama pienimuotoinen valokuvausprojekti. Lisäksi on tuntunut aina isolta vaivalta ottaa järjestelmäkamera mukaan ulkoillessa, joten olen suosiolla jättänyt sen kotiin. Ja katunut sitä myöhemmin.

A-pentueen kasvamista ja kehittymistä odotan myös innolla ja suurella mielenkiinnolla. Tarkoituksena on tavata Arwenin lisäksi myös Ohtoa ja toivottavasti myös Alvinia. Toivottavasti myös tänne blogin puolelle tulee kirjoiteltua pennuista lisää.

Yksi eniten himoitsemistani asioista Haldirin kohdalle vuodelle 2018 on pentuagilitykurssi. Siitä on hyvä aloittaa agilityharrastus Haldirin kanssa. Vaikka treenaamme itseksemme agilityssä tarvittavia perustaitoja, haluan silti mennä pentuagilityyn oppimaan lisää. Haldir kasvaa vauhdilla ja on energinen, utelias oma itsensä. Lisäksi valjaisiin aletaan tutustumaan jossain vaiheessa vuotta.

Valjakkourheilussa tarvittavien käskyjen olisi tarkoitus olla Haldirilla hanskassa vuoden loppuun mennessä. Vaikkakin ollaan treenattu mm. suuntakäskyjä sekä hidastamista, on tavoitteena saada käskyt pomminvarmoiksi.

Agilityä olisi tarkoitus treenata enemmän, niin Uskon kuin Haldirinkin kanssa. Jahka rokotussuoja on kunnossa, niin suuntaan agilityhallille Uskon sekä Haldirin kanssa, jotta Haldir tottuu myös hallilla olemiseen ja vuoron odottamiseen. Lisäksi esteisiin olisi mukava käydä tutustumassa ennen varsinaista harrastamisen aloittamista.

Uskon kanssa on tavoitteena lähteä nose workin jatkokurssille, mutta saa nyt nähdä luotanko tarpeeksi omiin taitoihini, että lähtisin jatkokurssille. Alkeiskurssista on kuitenkin niin pitkä aika, että epävarmuus on alkanut kolkuttelemaan ovella.

Tavoitteena on ryhtyä paljon aktiivisemmaksi bloginkin kanssa ja keksiä ehkä muutamia erikoisempia postauksia ensi vuodelle.Tammikuussa on tarkoitus läpäistä Karva-Kavereiden soveltuvuustesti, jonne Banditt on suuntaamassa. Eli sitten taloudesta löytyisi kaksi Karva-Kaveria. Tavoitteena on myös päästä syksyllä soveltuvuustestiin (tai vaihtoehtoisesti soveltuvuus testataan keikalla) Haldirin kanssa, ja tietenkin tarkoitus on päästä läpi siitä kunnialla.

Eli vuodesta 2018 on tarkoitus tulla toiminnantäyteinen sekä uusien asioiden oppimisen vuosi. Jännittää ja ilostuttaa odottaa pentujen kasvua sekä kehittymistä! On mukava päästä tarkkailemaan läheltä varsinkin Arwenin kasvua ja kehitystä.

 

Kirjoittaja:

Koiraharrastaja ja koirabloggaaja, joka harrastaa koirien kanssa canicrossia, bikejoringia, sekä satunnaisesti agilitya, tokoa että nose workia. Koiramaisten harrastusten lisäksi harrastan lukemista, luovaa kirjoittamista sekä valokuvaamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s