Kysy mitä vain – kasvattaja vastaa

Siis ihan mitä vain. Blogiin voi kirjoittaa anonyymisti kommentteja, joten typeriltäkin tuntuvat kysymykset ovat sallittuja, kukaan ei kuitenkaan tunnista sinua. Kysymyksiä saa esittää määrittelemättömän ajan, kunnes sitten kasaan kaikki yhteen blogipostaukseen ja vastailen niihin.

Vaikka itse tiedän parhaiten koiristamme sekä suunnitelmistamme kaiken, niin siitä huolimatta kaikkea ei tule kirjoitettua tänne. Ehkä osaksi senkin takia että informaatiota, suunnitelmia ja toiveita on niin paljon, että jos kirjoittaisin kaikesta, siis ihan kaikesta, en muuta ehtisi tekemäänkään.

Silloin, kun itse olin vielä koirahullu ilman ainuttakaan koiraa, mielessäni oli tuhansittain kysymyksiä kasvattajille. Varsinkin nuorena Lahden Kansainvälisissä koiranäyttelyissä ravanneena tuli juteltua paljon kasvattajien sekä harrastajien kanssa. Ja kysymyksiähän minulla oli vaikka kuinka! Osaan kysymyksistä kasvattajat eivät tohtineet vastata, tai ajattelivat, ettei kyseessä ole asia joka kuuluu ”ulkopuolisille”.

Kasvattamisessa yksi tärkeimmistä arvoistamme on avoimuus, pennunostajia, kasvatuksesta kiinnostuneita ja kaikkia muitakin kohtaan. Oli kyse sitten koiran sairaudesta, rakenteellisesta viasta tai mistä tahansa. Melko lailla kaikki koiriin liittyvä on julkista tietoa, mukaanlukien mahdolliset rekisterinumerot. Tiedän, että osa ihmisistä piilottelee koirien rekisterinumeroita syystä taikka toisesta. Suomi on kuitenkin loppupelissä niin pieni maa, että koira on silti helppo kaivaa Kennelliiton jalostustietojärjestelmästä esille.

Joten, antaa palaa!

Written by Toivo-Anselmi

Koiraharrastaja ja koirabloggaaja, joka harrastaa koirien kanssa canicrossia, bikejoringia, sekä satunnaisesti agilitya, tokoa että nose workia. Koiramaisten harrastusten lisäksi harrastan lukemista, luovaa kirjoittamista sekä valokuvaamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: