Kaksin aina kaunihimpi – elämää kahden pennun kanssa

A-pentueen täytettyä viime kuussa kuusi kuukautta, myös yhteistä taivalta pentujen kanssa tuli luonnollisestikin saman verran täyteen. Sen vuoksi päätin, vihdoinkin, julkaista blogikirjoituksen aiheesta ”Millaista elämä on kahden pennun kanssa?”

Laumassamme on tapahtunut muitakin muutoksia, Usko ei nykyään enää ole osa laumaamme. Ikävä tuli, mutta kaikkien osapuolien etua ajatellen tämä oli fiksuin päätös. Eli nyt laumassamme on ”vain” neljä koiraa. Vaikka pennuissa onkin hurjasti töitä.

Heti ensi alkuun: vain Haldirin oli tarkoitus jäädä meille. Mutta niin siinä vain kävi, että myös Boromir jäi kotiin. Mikä on ollut sekä hyvä, että huono asia. Pääosin hyvä. Pennuista on toisilleen seuraa ja kiusaavat enemmän toisiaan kuin vanhempiaan.

Kahden pennun kanssa saat kaiken tuplana, niin rakkauden, kuolan kuin tuhotkin. Kun toinen pennuista, yleensä Haldir, saa jotakin päähänsä, niin toinen seuraa ja tekee perässä. Tällä taktiikalla on moni kirja ja esine kohdannut ennenaikaisen loppunsa. Myös pissa-alusia on revitty atomeiksi useaan otteeseen ja pennut ovat olleet hyvinkin iloisia tuhosta jota ovat saaneet aikaan.Pojat antavat kuitenkin toisilleen niin paljon asioita, joita ihminen tai aikuinen koira ei voisi. Olen huomannut, että veljekset ammentavat toisistaan itsevarmuutta uusissa tai pelottavissa tilanteissa, kuten irtokoiran käydessä Hertan kimppuun. Myös epävarmuus tarttuu herkästi, joka on joskus saanut aikaan aikamoisen häslingin.

En kuitenkaan valitsisi toisin jos voisin. Haldir ja Boromir ovat keskenään melko samanlaisia, mutta erojakin löytyy. Boromirista on kasvanut älykäs – johtajakoira-ainesta – umpihangessakin osaa suuntakäskyt. Haldirista on kasvanut itsevarma junnu, joka kohtaa kaikki uudet asiat rohkeana ja pää pystyssä.

Tulevaisuus näyttää millaisia hurjastelijoita näistä tulee. Syksyllä aletaan treenaamaan tavoitteellisesti sprinttiä ja keskipitkää matkaa.

Kirjoittaja:

Koiraharrastaja ja koirabloggaaja, joka harrastaa koirien kanssa canicrossia, bikejoringia, sekä satunnaisesti agilitya, tokoa että nose workia. Koiramaisten harrastusten lisäksi harrastan lukemista, luovaa kirjoittamista sekä valokuvaamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s