Sulanmaan valjakkourheilua & tokoako!?

Viileinä kesäpäivinä meillä mennään lujaa. Nappaan Kickbiken mukaani ja lähden treenaamaan valjakkohommia koirien kanssa. Käytiin viime viikolla Scratin ja Boromirin kanssa heittämässä lenkki, joka oli pituudeltaan 5,78 km. Huippunopeus 38,1 km/h, mutta keskinopeus taisi olla 10-12 km/h luokkaa. En muistanut kaikkien taukojen ajaksi keskeyttää Rundogoa, jonka vuoksi sovellus näytti keskinopeudeksi 7,6 km/h.

Keskityin opettamaan Boromirille, ettei aina tarvitse laukata, vaan ravaaminen on okei ja itseasiassa välillä ihan haluttavaakin. Menohaluja on ja ymmärrän, että Boromir haluaa vain päästä eteenpäin mutta tulevaisuuden kannalta olisi ihan mukavaa että osaisi mennä ravia. Pitkät matkat taittuvat paremmin ravaamalla ja sprinttimatkat laukkaamalla. Treenattiin myös u-käännöksiä, eli come gee/haw. Jos kierrokset ovat liian korkealla, Boromir alkaa kiljumaan eikä keskity. Mutta yleisesti ottaen osaa tehdä u-käännökset ilman kummempia ongelmia.

IMG_20180608_191516

Haldirin kanssa tein 3,34 kilometrin lenkin. Keskinopeus 14,7 km/h. Vauhti on todella hidas verrattuna Boromiriin, jonka keskinopeus viime kerralla kun olen vauhtia ottanut oli vähän vajaa 20 km/h. Haldirin kanssa ns. ongelma on siinä, että motivaatio juosta valjaissa on eri luokkaa kuin Boromirilla. Siinä missä Boromir kiljuu lähdössä, Haldir ei edes vedä kunnolla, vaan hidastelee ja ihastelee maisemia.

Vaikka suuntana on sulanmaan kisat, niin pääpaino on kuitenkin keskipitkällä matkalla ja kestävyydellä. Olen jo alkanut suunnittelemaan kolmipyöräisen kärryn, sekä kevytreen ostamista. Syksyllä sitten nähdään, että minkä vuoksi.

Eli Haldirin kanssa tuskin osallistutaan sprinttikisoihin. Siksipä täytyy keksiä joku muu laji, missä Haldir voi loistaa. Tiistaina käväisin Lahen Murrella Tokon pohjataidot -kurssin luennolla. Kouluttaja vaikutti fiksulta, mukavalta ja asiansa osaavalta. Kurssi on tarkoitettu tavoitteellisesti treenaaville. Joten kyllä, Haldirista olisi tarkoitus tulla tokokoira. Horisontissa siintänee myös tokokisoihin osallistuminen. Mutta aika näyttää, millainen tokokoira Haldirista kuoriutuu.

IMG_20180614_115853

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: