Treenikausi on avattu (jo jokin aikaa sitten)!

Blogissa on ollut hiljaista kahden kuukauden ajan (hups). Aika on kulunut todella nopeasti ja ehkä vähän huomaamattakin. Omassa henkilökohtaisessa elämässä on ollut kaikkea mahdollista ja muuttokaaoskin vei oman osansa ajasta ja voimavaroista. Uutta muuttoa valmistellessa sekä uuden koulun alettua arkipäivät ovat olleet kiireisiä.

Syksy on saapunut jälleen ja päässäni olen kehitellyt suunnitelmia koirien varalle aina kevääseen saakka. Äskeittäin Varda pääsi ensimmäistä kertaa yksilöjohtoon. Mutta katsotaanpa taakse päin mitä kaikkea ollaan tässä muutaman kuukauden aikana touhuttu.

14. syyskuuta päästiin tekemään syksyn ensimmäinen kunnon treeni ja uskaltauduin laittamaan kaikki kolme junnua Kickbiken eteen. Jarrut pysäyttävät kyllä kakarat jos tarve on, mutta onneksi pysähtyvät käskystäkin. Ensimmäisen kerran laitoin Vardan, Boromirin ja Haldirin viuhkaan (yllä oleva kuva), koska Varda oli ensimmäistä kertaa Kickbiken edessä ja halusin että saa vähän tuntumaa puuhaan. Treeni oli hintun alle 6 kilometrin mittainen, keskinopeuden ollessa n. 8 km/h. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, etten jokaisen pysähdyksen ajaksi jaksanut tauottaa Rundogoa.

Toisella treenikerralla kokoonpano oli Scrat + Varda, jotta Varda saisi vähän tuntumaa parijohdossa juoksemiseen. Pituutta kertyi lähes seitsemän kilometriä oman mokan (lue: eksymisen) vuoksi. Tein virhekäännöksen joten päädyimme hieman väärään paikkaan, joten jouduimme palaamaan samaa reittiä takaisin ainakin reilusti yli kilometrin.

Viimeisimmästä treenikerrasta ei ole mitään hajua matkan osalta, varmaan kuitenkin 4-5 kilometrin luokkaa. Tällä kerralla testasin Boromiria sekä Vardaa yksilöjohdossa. Varda oli itsevarma, nopea ja piti liinat kireinä myös pysähdyksien aikana. Boromir taas oli epävarma ja vilkuili olkansa ylitse eikä oikein hoksannut että miksi juoksee johdossa yksin. Kuitenkin täysin yksin Kickbikea vetäessä toimii moitteetta.

cropped-img_20180919_165205-1.jpg

cof

Kaiken kaikkiaan koirat ovat toimineet juuri kuten olen halunnutkin ja olen ollut myös todella tyytyväinen koirien kuntoon. Jaksaminen riittää hyvin 6-8 km lenkkeihin ja pian aletaan tekemään pidempiä lenkkejä. Treenit ovat sijoittuneet viime kertoina aikaisiin aamuihin ja sain napattua mahtavan kuvankin eräältä treenikerralta.

sdr

Lyhyt video viimeisimmältä treenikerralta. YouTube muutti laadun surkeaksi, mutta sille en voi oikeastaan mitään. Postissa on tulossa actionkamera, jonka saan kiinni Kickbikeen. Toivon, että sillä saa hyvälaatuista videota treeneistä.

Kirjoittaja:

Koiraharrastaja ja koirabloggaaja, joka harrastaa koirien kanssa canicrossia, bikejoringia, sekä satunnaisesti agilitya, tokoa että nose workia. Koiramaisten harrastusten lisäksi harrastan lukemista, luovaa kirjoittamista sekä valokuvaamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s