Pidä helvetti se koirasi kytkettynä!

Viime viikon lauantaina olin koirien kanssa treenaamassa kun koirien keskelle reilun kahdenkymmenen kilometrin tuntivauhdissa juoksi koira. Jouduin tekemään Kickbikella äkkijarrutuksen ja lensin ohjaustangon ylitse pää edellä tiehen. Tuloksena haljennut kypärä, kipeä niska ja selkä. Kickbiken takapyörän jarru hajosi törmäyksessä.

Sunnuntaina olin aamulenkillä koirien kanssa, kun yhtäkkiä irtokoira juoksee meitä kohti. Koira tarraa ensin minua käsivarresta ja tässä vaiheessa heitän koirien hihnat maahan. Yritin irrottaa koiraa käsivarrestani, kun se yhtäkkiä päätti kääntyä ympäri ja iskeä hampaansa Haldirin päähän. Tässä vaiheessa Varda juoksi kauemmas tilanteesta ja Boromir vuorostaan haukkui vimmatusti karvat pystyssä. Irtokoiran omistaja huusi, ettei koira mitään tee, samaan aikaan kun koira piti Haldirin päätä otteessaan. Haldirin turkki alkoi värjäytymään verestä ja minä pelkäsin pahinta.

En ehtinyt reagoida tilanteeseen, kun irtokoira irrotti Haldirista. Tässä vaiheessa sekä yritin potkia ja töniä koiraa pois, että huusin kurkku suorana koiran omistajaa apuun. Seuraavaksi koira nappasi Boromirin pään leukojensa väliin, minä loikkasin koiran päälle makaamaan kun se pyrki koko ajan riuhtomaan Boromirin päätä. Sain pideltyä koiraa sen verran paikoillaan, ettei se päässyt repimään Boromiria pahemmin. Sain koiran onneksi irti voimaa ja väkivaltaa käyttäen. Koiran omistaja juoksi tässä vaiheessa karkuun ja minä huusin kaikkea painokelvotonta kyseiselle ihmiselle.

Sain koiran lopulta irti myös Boromirista ja napakka potku koiran päähän sai sen luovuttamaan. Onneksi. Tilanne oli helvetillinen ja irtokoiran omistajasta olisi ollut suuri apu.

IMG_0094IMG_0095

Kiirehdin kotiin soittamaan hätäkeskukseen ja poliisit olivat nopeasti paikalla, napsivat kuvia minusta sekä koirista.

Jokainen voi kuvitella miten pahasti tässä olisi saattanut käydä, jos koira ei olisi irrottanut minusta tai koiristani. Haldirilla että Boromirilla oli seuraavana yönä vaikeaa. Molempien naama turposi puremahaavojen kohdalta. Niin teki minun käsivartenikin.

Ja juuri äsken iltapissatuksella irtokoira, täysin eri kuin kaksi edellistä, meinasi hyökätä päälle. Joten pitäkää helvetti ne koiranne kytkettyinä, jos teillä ei ole minkäänlaista hallintaa niihin. Minä en todellakaan halua, että joudun lopettamaan koirani jonkun idiotismin vuoksi.

Vähintä mitä te, jotka ette edes ansaitse pitää koiria, voitte tehdä on ostakaa kuonokoppa sille koirallenne, joka ei selvästikään ole hallinnassa. Minua rehellisesti sanottuna vituttaa vilkuilla olan ylitse teidän takianne. Ajatelkaa edes koirianne, sillä minä joudun pahimmassa tapauksessa käyttämään väkivaltaisia otteita, jotta saan koiran irti itsestäni tai koiristani.

Onneksi muutamme pian ja pääsemme eroon näistä muutamista järjen jättiläisistä, jotka eivät ymmärrä miten pahaa jälkeä koira-aggressiivinen koira voi pahimmillaan tehdä. Korostan, ettei vika ole koirissa vaan omistajissa.

Kirjoittaja:

Koiraharrastaja ja koirabloggaaja, joka harrastaa koirien kanssa canicrossia, bikejoringia, sekä satunnaisesti agilitya, tokoa että nose workia. Koiramaisten harrastusten lisäksi harrastan lukemista, luovaa kirjoittamista sekä valokuvaamista.

One thought on “Pidä helvetti se koirasi kytkettynä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s