Kamala Karma

Edellisestä blogipostauksesta on kulunut yli kaksi kuukautta, ja haluan pahoitella hiljaiseloa. Instagramin puolelle olen lisäillyt kuvia, mutta inspiraatio on ollut aidosti vähissä ja writer’s block on vaikuttanut niin blogitekstien kuin originaalien tekstien tuottamiseen. Toivottavasti lähestyvä kevät ja kesä toisivat inspiraation mukanaan. Laitan nyt blogiin hieman pentusaastetta uudesta laumanjäsenestä, Karmasta. Pentuaika on ollut omaan tapaansa hieman raskasta ja myös haikeaa – ihanan kamala pentuaika kun kestää vain hetken.

Karma saapui meille maaliskuun puolessa välissä ja on sen jälkeen kasvanut hurjasti ja oppinut melkolailla talon tavoille. Karmasta olisi tarkoitus koulia agilityyn sekä nose workiin harrastuskoira, ja ainakin tällä hetkellä vaikuttaa melkoisen potentiaaliselta harrastuskaverilta. Agilityn perusteiden kouluttaminen onkin jo aloitettu kotona. Karma tulee saamaan myös valjaat päälleen elo-syyskuussa, riippuen sääolosuhteista.

Pojat ottivat Karman hyvin vastaan, Haldirilla kesti kuukauden verran tottua Karman pentupelleilyyn. Nykyään nukkuvat vierekkäin ja Karma saa jopa kiipeillä Haldirin päällä ilman sen suurempia kommentteja. Haldir oli alussa hyvinkin epäileväinen Karmaa kohtaan. Onneksi Karma osasi kunnioittaa Haldirin omaa tilaa, eikä tunkeile tai ärsytä liikoja. Boromir sen sijaan on ollut koko ajan aivan mahtava, on asettanut rajat Karmalle ja on suojelevainen tätä kohtaan. Boromir tykkää leikittää Karmaa, ei koskaan liian rajusti ja usein antaa pennun voittaa vetoleikit. Jolloin Karma juoksee lelu suussa onnellisena suuresta ”voitostaan”. Kaiken kaikkiaan Karma on sopeutunut hyvin laumaan.

Ollaan keskitytty Karman kanssa rakentamaan toimivaa suhdetta. Karma kulkee suurimman osan ajasta vapaana ja on osoittanut olevansa erittäin vikkeläliikkeinen ja ketterä pentu. Vielä vajaa kuukausi sitten meille tullessaan Karma oli hieman pentumaisen kömpelö, mutta nyt kömpelyydestä ei ole tietoakaan. Luoksetuloa ja hihnakäytöstä treenataan päivittäin, osan aikaa häiriössä, mutta yleensä ilman häiriötä. Karma on onneksi varautunut pentu, eivätkä tuntemattomat ihmiset paljoa kiinnosta.

Luonteeltaan Karma on määrätietoinen ja itsepäinen pentu. Karma on vieraita koiria ja ihmisiä kohtaan pidättäytyväinen, mutta lämpenee kuitenkin melko nopeasti. Karma on myös pehmeähkö koira, muttei kouluttamista eikä normaalielämää haittaavasti. Lukee ihmisiä helposti ja nopeasti, on herkkä ihmisten tunteille ja peilaa tunnetiloja melko paljoltikin. Palautuu nopeasti pelottavistakin tilanteista, kuten muutamien aggressiivisten irtokoirien kohtaaminen on todistanut. Nopeasti oppiva ja kaiken kaikkiaan tasapainoisen luonteen omaava pentu, joka tekee mitä tahansa saadakseen haluamansa. Palkkautuu ruualla, muttei niinkään leluilla – seikka jonka eteen täytyy tehdä töitä.

Kirjoittaja:

Koiraharrastaja ja koirabloggaaja, joka harrastaa koirien kanssa canicrossia, bikejoringia, sekä satunnaisesti agilitya, tokoa että nose workia. Koiramaisten harrastusten lisäksi harrastan lukemista, luovaa kirjoittamista sekä valokuvaamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s