Karma 11.12.2018 – 5.5.2019

Tuntuu epäoikeudenmukaiselta hyvästellä nuori pentu. Mutta joskus tapahtuu asioita, joita emme voi ennustaa. Kyyneleitä nieleskellen sanoin Karmalle hyvästit, vaikka tiesin ettei se enää kuule minua. Laskin käteni sen hitaasti nousevalle rintakehälle ja silitin sen sileää turkkia vielä viimeisen kerran.

Syytin itseäni. Entä jos olisin pitänyt hihnasta tiukemmin kiinni, entä jos olisinkin mennyt ulos myöhemmin tai aiemmin, entä jos se koira ei olisi ollut irti, entä jos Karma ei olisi säikähtänyt, entä jos, entä jos, entä jos…

Kaikki tehdyt suunnitelmat, kaikki haaveet, unelmat ja toiveet joita olin ladannut Karmaan ovat nyt poissa. Jäljelle jäivät muistot, valokuvat ja pienet valjaat, joiden näkeminen sattuu. Nostin Karman hihnan pois naulakosta sunnuntaiaamuna. Rituaali, jolla kerron itselleni, että se minkä menetin, on nyt lopullisesti poissa.

Ajatuksissani on vain yksi kysymys: miksi? Katkeruudelleni ja tuskalleni ei ole kohdetta, ja vielä nytkin odotan Karman hyppäävän sohvalle viereeni ja painavan päänsä käsivarrelleni. Kaipaan Karman pehmeää turkkia, ja sen tapaa varastaa peittoni öisin.

Kiitos, Karma, ja anteeksi. Anteeksi, että elämäsi oli liian lyhyt. Kerro Nuoskalle, Banditille ja Hertalle terveisiä, ja kerro, että minulla on yhä ikävä.

Itkuja varten on ihmisen silmät,
vierikää kyyneleet.
Tuleehan tuolta se toinen päivä,
kun on kepeät askeleet.

Sitten kun kukkanen kesän on nähnyt
hajoo se maahan, on multaa.
Näet sen silti kukkana aina,
muistot on kalleinta kultaa.
Eikä sun vieraasi asumaan jäänyt,
lähti se muualle matkaan.

Written by Toivo-Anselmi

Koiraharrastaja ja koirabloggaaja, joka harrastaa koirien kanssa canicrossia, bikejoringia, sekä satunnaisesti agilitya, tokoa että nose workia. Koiramaisten harrastusten lisäksi harrastan lukemista, luovaa kirjoittamista sekä valokuvaamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: