Hurtat testaavat: Wonderboo-koiranruoka

Saimme jokin aika sitten yhteydenoton koskien Wonderboo-koiranruokaa. Kiinnostuin ja saimme pussin kokeiluun. Makuna oli meillä otsikkokuvan mukainen Nordic Salmon Trout.

Mikä on Wonderboo?

Wonderboo on ilmakuivaamalla valmistettu (täys)ravinto, jonka raaka-aineet tulevat Ruotsista sekä Suomesta ja ruoka valmistetaan Ruotsissa. Eli täysin Pohjoismainen kuivaruoka! Siitä iso plussa.

Ensivaikutelma

Avatessani pussin yllätyin siitä, miten hajutonta ruoka on (jos et ole koskaan haistanut naudan mahaa, voin vakuuttaa että se haisee todella voimakkaalta). Pelletit tuntuivat kuivilta, eivätkä tahranneet käsiä, eivätkä taskuja. Jälleen iso plussa. Ruoka myös maittoi koirille ja toimi palkkanameina erittäin hyvin, paremmin kuin moni kosteammista nameista.

Koirat söisivät tätä mielellään, vaikka ruoka onkin hieman kuivahkoa. Aava oli ainoa, joka karsasti kuivuutta, vaikka mausta pitikin. Palkkana meni kuitenkin vaivatta alas.

Sisältö

Nordic Salmon Troutin valmisaineet ovat seuraavanlaiset: 70% naudan mahaa, 10% (kirjo)lohi, perunaa, porkkanaa, naudan verta, mustikkaa, parsakaalia. Ruuasta löytyy proteiinia 41%, rasvaa 28%, kuitua 6,8% ja hiilihydraatteja 14%. Eli kyseessä on melko tuhti ruoka, jos prosentteja katsoo.

Sisältö on ilmoitettu ilmeisesti tuoreena, josta iso miinus. Osassa paikoista lukee, että ”70% tuoretta naudan mahaa”, osassa taas puuttuu maininta tuoreesta. Oletan siis, että ”liha” on merkitty tuoreena.

Toinen seikka mikä häiritsee, on se että Musti & Mirri sanoo, että kyseinen ruoka sisältää taimenta. Kuitenkin ravintosisällön kohdalla lukee, että lohi. Tämä aiheutti aikamoista hämmennystä.

Tehdäänpä selväksi, mitä tässä on tapahtunut. Wonderboon sivuilla lukee ”salmon trout”. Ilmeisesti Musti & Mirri on käsittänyt kyseisen kalan taimeneksi. Tai loheksi. Mutta kyseinen ruoka sisältää kirjolohta. Ei taimenta, ei lohta, vaan kirjolohta. Tähän sain varmistuksen Wonderboolta. Salmon trout on siis kirjolohi.

Yhteenveto

Hintansa puolesta Wonderboo on 50/50-ruokinnassa kenties sopiva pienten koirien omistajille. Meillä Wonderboolla ruokkiminen tulisi maksamaan kuukaudessa huimat 315€, jos ajatellaan että syöjinä on kolme suunnilleen 20 kiloista koiraa.

50/50 tyylillä ruokittuna Wonderboosta saisimme pulittaa 150€. Hinta-laatusuhde ei kohtaa ja herää kysymys, että miksi on kehitetty ruoka joka sisältää suurimmalta osin naudan mahaa? Ravintoköyhää tavaraa, josta koira ei oikeastaan hyödy mitään. Ihan sama kuinka hyvää se on koirien mielestä.

Hinnasta vielä sen verran, että pelkällä nappulalla ruokittaessa nykyinen ruoka (Smurre Supervoima) kustantaisi kuukaudessa 45-60€, riippuen määrästä. 50/50-ruokinnalla pelkälle nappulalle jäisi hintaa hieman päälle 20€. Hintaero on todella valtava, ja vaikka pystyisin, en maksaisi kolmen koiran ruuista yli kolmeasataa kuussa.

Syöjinä on siis kolme noin 20 kg painavaa koiraa.

Kirjoittaja:

Koiraharrastaja ja koirabloggaaja, joka harrastaa koirien kanssa canicrossia, bikejoringia, sekä satunnaisesti agilitya, tokoa että nose workia. Koiramaisten harrastusten lisäksi harrastan lukemista, luovaa kirjoittamista sekä valokuvaamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s