Entä jos en halua sanoa hyvästi?

Kun toukokuussa 2018 kirjoitin blogipostauksen Kun on aika jättää hyvästi, en koskaan ajatellut että alle kaksi vuotta myöhemmin olisin vaikean päätöksen edessä; lopettaako nuori koira vai ei? Päätös oli helppo — kyllä, koira on lopetettava — mutta samalla päätös oli niin helvetin vaikea.

Lue lisää

Aava

Olin kävelemässä kotiin yksin, ja tajusin menettäneeni laumanjäsenen, kun pysähdyin rutiininomaisesti tien varteen, yhä hihnaa kädessäni puristaen.

Lue lisää

Hurtat testaavat: Wonderboo-koiranruoka

Wonderboo on ilmakuivaamalla valmistettu (täys)ravinto, jonka raaka-aineet tulevat Ruotsista sekä Suomesta ja ruoka valmistetaan Ruotsissa. Eli täysin Pohjoismainen kuivaruoka!

Lue lisää

Kodinvaihtajan kotiutuminen & Aava

Koira on kuitenkin eläin, sille ei voi selittää, että tässä on nyt uusi kotisi. Osa koirista luultavammin odottaa omistajaansa saapuvaksi, mutta kun viikot muuttuvat kuukausiksi, ne sopeutuvat ja kotiutuvat.

Lue lisää

Stressi & stressinhallinta

Omistajalla on iso rooli koiran stressinhallinnassa. Jokaiselle koiralle tulisi opettaa stressinhallinnan keinoja ja tarjota mahdollisuuksia toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistä.

Lue lisää

Karma 11.12.2018 – 5.5.2019

Nostin Karman hihnan pois naulakosta sunnuntaiaamuna. Rituaali, jolla kerron itselleni, että se minkä menetin, on nyt lopullisesti poissa.

Lue lisää

Kamala Karma

Laitan nyt blogiin hieman pentusaastetta uudesta laumanjäsenestä, Karmasta. Pentuaika on ollut omaan tapaansa hieman raskasta ja myös haikeaa – ihanan kamala pentuaika kun kestää vain hetken.

Lue lisää

Kauhean kamala kuonokoppa

Kuonokopalla on turhaan huono maine ja sitä pidetään usein myös epämukavana välineenä. Oikeankokoinen, kevyestä materiaalista valmistettu koppa ei ole koiralle ongelma. Koira kuin koira on helppo totuttaa kuonokopan käyttöön.

Lue lisää

Väärän koiran valinta & sen seuraukset

Pentuakin pitää liikuttaa ja sitä pitää kouluttaa. Pienestä pörröisestä pallerosta kasvaa seiniä järsivä tuholainen. Ja syy löytyy peilistä. On turha ruveta syyttämään koiraa, rotua tai kasvattajaa.

Lue lisää